Maja za mlade 2010

Z dobrodelnim projektom Maja za mlade smo zakorakali v tretje leto in zdaj lahko rečemo, da je postal tradicionalen.

V dvorani nas je zabaval Robin Hood: tat, dobrodelnež, lokostrelec in borec z pravico. Letos pa smo izvedli tudi posebno predstavo za otroke iz finančno šibkejših družin. V organizaciji Zveze prijateljev mladine je 500 otrok in mladostnikov napolnilo dvorano in si ogledalo risani film Shrek 4. del. In vsak je dobil sladko darilo! V sklad se je nabralo kar 7.000 eur, s katerimi bomo dokončali sobo za pomiritev Snoozelen V zavodu Janeza Levca.

Hvala vsem obiskovalcem, da ste nas podprli! In seveda hvala našima partnerjema Karantaniji cinemas in kinematografom Kolosej ter našim sponzorjem in donatorjem: Mercator, Petrol, Merit International, Pivovarna Union, Poanta, Gradbena hiša Skubic, Sintal, Ilirija.

Maja za mlade – pomagamo otrokom in mladostnikom

 

Kaj je Snooezelen: soba za pomiritev – oblazinjen prostor z vizualnimi učinki in glasbo, ki otrokom omogoča umiritev v fazi izbruha agresije. Snoozelen so razvili na Nizozemskem, da bi ljudem,ki imajo senzorne primanjkljaje in učne težave, omogočili primerno sprostitev in prijetno okolje. Nastal je iz prepričanja, da vsi ljudje potrebujemo zunanje dražljaje.

 

RobinHudRotary_0002aRobinHudRotary_0029a RobinHudRotary_0034a RobinHudRotary_0048a RobinHudRotary_0065a  RobinHudRotary_0068aRobinHudRotary_0051a